PER QUÈ NO DEIXEM D’EXPLICAR EL NOSTRE PART A L’EMBARASSADA?

Que aixequi la mà la noia embarassada que no ha escoltat mai aquella amiga, coneguda o tieta que li ha explicat sí o sí el seu desastrós part!!! Cap oi??? (Quina llàstima!!!)

En aquest aspecte hem de seguir evolucionant com a societat. Podem dir que està canviant la manera de néixer i la manera d’acompanyar (de manera més holística) a l’embaràs i al postpart. Però cal que seguim evolucionant com a persones racionals que en teoría som.

No hauriem de veure normal que una embarassada en estat avançat (sobretot sol succeïr a partir de la setmana 30 d’embaràs) hagi d’escoltar gairebé a diari sobre com vàren ser els parts de cada una de les dones que es troba pel carrer (siguin amigues, conegudes o res de res). Vols ajudar a la dona o vols fer-li agafar por a la situació que haurà de viure d’aquí unes setmanes???

Cada embaràs és indescriptible i únic i per aquest motiu no podem explicar a la mare allò que va viure una persona que moltes vegades ha tingut un procés de gestació molt diferent al que l’embarassada està vivint. Les situacions de cada dona, de l’entorn i de cada moment són irrepetibles i per això les comparacions moltes vegades poden ésser odioses. Allò que per algunes persones pot ser desastrós per una altre poden ser correctes i cumplir les seves espectatives i viceversa.

Si estàs embarassada deixa d’escoltar totes les aportacions que intenteran explicar-te sí o sí i si no ho estàs però en conèixes alguna els hi serás de més ajuda si intentes escoltar-les sobre totes aquelles preocupacions que tenen i les guies cap a les persones que millor poden acompanyar-les en la seva situació.

Donar informacions negatives no és la millor manera d’ajudar a la dona que prou neguit i curiositat té pel moment del naixement del seu fill/a com perquè algú que moltes vegades no et té la confiança suficient es cregui amb el dret d’explicar-te tot allò que pot anar malament deixant molt a segon terme tot allò que va anar bé.

Si estàs embarassada i no tens ganes d’escoltar més històries i historietes (que sense cap mala intenció volen explicar-te) cal que et sentis amb tot el dret de dir-los que no les vols escoltar i quedar-te ben tranquila perquè se’t perdonarà tot. La persona que no ho entengui haurà d’acceptar-ho perquè la protagonista has de ser tu i el teu fill/a, no la seva vivència dels altres.

2018-03-10T16:38:58+00:00